نــوبـا لـيـنـا
سويسرول بكريمة الفراولة 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا سويسرول بكريمة الفراولة 829894
ادارة المنتدي سويسرول بكريمة الفراولة 103798
نــوبـا لـيـنـا
سويسرول بكريمة الفراولة 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا سويسرول بكريمة الفراولة 829894
ادارة المنتدي سويسرول بكريمة الفراولة 103798
نــوبـا لـيـنـا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةنوبا ليناأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 سويسرول بكريمة الفراولة

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
شيكو النوبيه
شخصيه هامه
شيكو النوبيه


عدد المساهمات : 72
نقاط : 67
الانتساب : 13/01/2010
العمر : 41

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 19, 2010 5:02 am

سويسرول بكريمة الفراولة



المقاديير

مقادير الكيك
1/3 كوب دقيق منخول
3 ملعقة كبيرة نشا
4 بيض
1 صفار بيضة
1/2 كوب سكر
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1/4 ملعقة صغيرة عصير ليمون


مقاديير الكريمة
1 كوب كريمة خفق ثقيلة
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة كبيرة سكر
1/3 كوب مربى فراولة


الطريقة

لتحضير الكيك
اولا سخنى الفرن على 450 درجة
حركى رف الفرن للمنتصف
ادهنى قالب مستطيل طوله 30 سم بالزبدة
افرشي الصينية بورق الزبدة ثم ادهنيه خفيفا بالزيدة وثم رشيه بالدقيق
واتركيه جانبا
فى الخلاط الكهربائي وعلى سرعة عالية اخلطى معا 2 بيضة مع صفار 3 بيضات مع نصف كوب السكر والفانيليا جيدا
حتى يبهت لون الصفار
فى سلطانية متوسطة اخرى اخلطى معا الدقيق والنشا والملح والبيكينج بودر
ضيفى نصف خليط الدقيق الى الصفار وامزجيهم جيدا وببطئ
ثم ضيفى باقى الدقيق وتاكدى من اختفاء الدقيق تماما
فى اناء اخر نضيف اخلطى بياض البيض المتبقى واخفقى جيدا بالمضرب الكهربائي حتى تحصلى على خليط فومى
اضيفى عصير الليمون والسكر واخلطى حتى يتماسك معكى المارينج
خدى قليلا من المارينج واخلطيهم تماما وبرفق مع خليط الصفار
ثم بعد ذلك اضيفي الباقى واستمرى فى الخلط وبرفق حتى تتأكدى من اختفاء المارينج تماما
صبى خليط الكيك فى الصاج ووزعيه بالتساوى
اخبزيه فى الفرن لمدة 7 دقائق او الى ان ينضج الكيك ويتحول لونه الى اللون الدهبي
أحضري منشفة مطبخ نظيفة
ورشي القليل من السكر البودرى على الفوطة،.
ضعي عليها الكيك. أزيلي ورق الشمع. تخلصي من الحواف
.
من الجهة العريضة أو الطويلة للكيك، لفيها رول مع المنشفة.

· ضعيها على شبك حتى تبرد الكيكة تماما


لتحضير الكريمة
فى الخلاط الكهربائي اخلطى معا الكريمة والسكر والفانيليا
غطى الكريمة وضعيها بالفريزر لمدة نصف ساعة قبل اضافة المربي
اضيفى المربي واخلطيهم جيدا
افرديها على الكيك مع ترك مقدار 1/2 انش من الطرف.

· لفيها مرة أخرى رول، ضعيها في طبق ثم في الثلاجة حتى يبرد تماما
زينيها بالكريمة والفرولة وقدميها


وصحتين وعافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مياده




عدد المساهمات : 47
نقاط : 13
الانتساب : 10/01/2010

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالأربعاء يناير 20, 2010 9:46 am

تسلم ايدك يا شيكو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شيكو النوبيه
شخصيه هامه
شيكو النوبيه


عدد المساهمات : 72
نقاط : 67
الانتساب : 13/01/2010
العمر : 41

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 2:49 am

وتسلملى مشاركتك الجميله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كتكوتة

كتكوتة


عدد المساهمات : 72
نقاط : 142
الانتساب : 12/01/2010
العمر : 30

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 8:57 am

بلاش يا شيكو الحاجات الحلوة دى عشان انا بضعف والله
وانتى المسئولة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كتكوتة

كتكوتة


عدد المساهمات : 72
نقاط : 142
الانتساب : 12/01/2010
العمر : 30

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 8:57 am

بلاش يا شيكو الحاجات الحلوة دى عشان انا بضعف والله
وانتى المسئولة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شيكو النوبيه
شخصيه هامه
شيكو النوبيه


عدد المساهمات : 72
نقاط : 67
الانتساب : 13/01/2010
العمر : 41

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 9:31 am

ليه ياكتكوته الحلويات فيها فوايد كتير وانت محتاج تتخن شويا

وميرسى على مشاركتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كتكوتة

كتكوتة


عدد المساهمات : 72
نقاط : 142
الانتساب : 12/01/2010
العمر : 30

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 9:36 am

ومين قالك انى رفيعة
بعدين انا بموووووووووت ف الحلويات ومبعرفش اطبخ بس بعرف اعمل حلويات
بس خايفة تتطلع مش تمام معايا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شيكو النوبيه
شخصيه هامه
شيكو النوبيه


عدد المساهمات : 72
نقاط : 67
الانتساب : 13/01/2010
العمر : 41

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 10:25 am

انا بقا عكسك ياقمر بعرف اطبخ لكن فى الحلويات مش اقوى

ايه رايك نبدل وكل واحد يعلم التانى واكيد هنكون شيف 100%
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كتكوتة

كتكوتة


عدد المساهمات : 72
نقاط : 142
الانتساب : 12/01/2010
العمر : 30

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالخميس يناير 21, 2010 12:02 pm

هو انا اطول اوك بس المقادير والمصاريف عليكى
سورى بقى احنا ف اخر الشهر
هههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
روناهى

روناهى


عدد المساهمات : 53
نقاط : 25
الانتساب : 16/01/2010

سويسرول بكريمة الفراولة Empty
مُساهمةموضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة   سويسرول بكريمة الفراولة I_icon_minitimeالسبت يناير 23, 2010 4:28 am

تسلمى شيكوو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
سويسرول بكريمة الفراولة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نــوبـا لـيـنـا :: منتدى النوبه الاجتماعى :: عالم حواء - ازياء - اكسسوارات - فساتين - طبخ-
انتقل الى: