| سويسرول بكريمة الفراولة | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
شيكو النوبيه شخصيه هامه
عدد المساهمات : 72 نقاط : 67 الانتساب : 13/01/2010 العمر : 41
| موضوع: سويسرول بكريمة الفراولة الثلاثاء يناير 19, 2010 5:02 am | |
| سويسرول بكريمة الفراولة
المقاديير
مقادير الكيك 1/3 كوب دقيق منخول 3 ملعقة كبيرة نشا 4 بيض 1 صفار بيضة 1/2 كوب سكر 1 ملعقة كبيرة سكر 1 ملعقة صغيرة فانيليا 1/4 ملعقة صغيرة عصير ليمون
مقاديير الكريمة 1 كوب كريمة خفق ثقيلة 1/2 ملعقة صغيرة فانيليا 1 ملعقة كبيرة سكر 1/3 كوب مربى فراولة
الطريقة
لتحضير الكيك اولا سخنى الفرن على 450 درجة حركى رف الفرن للمنتصف ادهنى قالب مستطيل طوله 30 سم بالزبدة افرشي الصينية بورق الزبدة ثم ادهنيه خفيفا بالزيدة وثم رشيه بالدقيق واتركيه جانبا فى الخلاط الكهربائي وعلى سرعة عالية اخلطى معا 2 بيضة مع صفار 3 بيضات مع نصف كوب السكر والفانيليا جيدا حتى يبهت لون الصفار فى سلطانية متوسطة اخرى اخلطى معا الدقيق والنشا والملح والبيكينج بودر ضيفى نصف خليط الدقيق الى الصفار وامزجيهم جيدا وببطئ ثم ضيفى باقى الدقيق وتاكدى من اختفاء الدقيق تماما فى اناء اخر نضيف اخلطى بياض البيض المتبقى واخفقى جيدا بالمضرب الكهربائي حتى تحصلى على خليط فومى اضيفى عصير الليمون والسكر واخلطى حتى يتماسك معكى المارينج خدى قليلا من المارينج واخلطيهم تماما وبرفق مع خليط الصفار ثم بعد ذلك اضيفي الباقى واستمرى فى الخلط وبرفق حتى تتأكدى من اختفاء المارينج تماما صبى خليط الكيك فى الصاج ووزعيه بالتساوى اخبزيه فى الفرن لمدة 7 دقائق او الى ان ينضج الكيك ويتحول لونه الى اللون الدهبي أحضري منشفة مطبخ نظيفة ورشي القليل من السكر البودرى على الفوطة،. ضعي عليها الكيك. أزيلي ورق الشمع. تخلصي من الحواف . من الجهة العريضة أو الطويلة للكيك، لفيها رول مع المنشفة.
· ضعيها على شبك حتى تبرد الكيكة تماما
لتحضير الكريمة فى الخلاط الكهربائي اخلطى معا الكريمة والسكر والفانيليا غطى الكريمة وضعيها بالفريزر لمدة نصف ساعة قبل اضافة المربي اضيفى المربي واخلطيهم جيدا افرديها على الكيك مع ترك مقدار 1/2 انش من الطرف.
· لفيها مرة أخرى رول، ضعيها في طبق ثم في الثلاجة حتى يبرد تماما زينيها بالكريمة والفرولة وقدميها
وصحتين وعافية | |
|
| |
مياده
عدد المساهمات : 47 نقاط : 13 الانتساب : 10/01/2010
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الأربعاء يناير 20, 2010 9:46 am | |
| | |
|
| |
شيكو النوبيه شخصيه هامه
عدد المساهمات : 72 نقاط : 67 الانتساب : 13/01/2010 العمر : 41
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 2:49 am | |
| | |
|
| |
كتكوتة
عدد المساهمات : 72 نقاط : 142 الانتساب : 12/01/2010 العمر : 30
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 8:57 am | |
| بلاش يا شيكو الحاجات الحلوة دى عشان انا بضعف والله وانتى المسئولة | |
|
| |
كتكوتة
عدد المساهمات : 72 نقاط : 142 الانتساب : 12/01/2010 العمر : 30
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 8:57 am | |
| بلاش يا شيكو الحاجات الحلوة دى عشان انا بضعف والله وانتى المسئولة | |
|
| |
شيكو النوبيه شخصيه هامه
عدد المساهمات : 72 نقاط : 67 الانتساب : 13/01/2010 العمر : 41
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 9:31 am | |
| ليه ياكتكوته الحلويات فيها فوايد كتير وانت محتاج تتخن شويا
وميرسى على مشاركتك | |
|
| |
كتكوتة
عدد المساهمات : 72 نقاط : 142 الانتساب : 12/01/2010 العمر : 30
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 9:36 am | |
| ومين قالك انى رفيعة بعدين انا بموووووووووت ف الحلويات ومبعرفش اطبخ بس بعرف اعمل حلويات بس خايفة تتطلع مش تمام معايا | |
|
| |
شيكو النوبيه شخصيه هامه
عدد المساهمات : 72 نقاط : 67 الانتساب : 13/01/2010 العمر : 41
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 10:25 am | |
| انا بقا عكسك ياقمر بعرف اطبخ لكن فى الحلويات مش اقوى
ايه رايك نبدل وكل واحد يعلم التانى واكيد هنكون شيف 100% | |
|
| |
كتكوتة
عدد المساهمات : 72 نقاط : 142 الانتساب : 12/01/2010 العمر : 30
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة الخميس يناير 21, 2010 12:02 pm | |
| هو انا اطول اوك بس المقادير والمصاريف عليكى سورى بقى احنا ف اخر الشهر هههههههههههههههه | |
|
| |
روناهى
عدد المساهمات : 53 نقاط : 25 الانتساب : 16/01/2010
| موضوع: رد: سويسرول بكريمة الفراولة السبت يناير 23, 2010 4:28 am | |
| | |
|
| |
| سويسرول بكريمة الفراولة | |
|